Project omschrijving

Juweeltje in Pécs

Een echte zeldzaamheid in het historische centrum van Pécs. Op de boulevard tussen het Széchenyi-plein en Barbakan-bastion, in de schaduw van kastanjebomen, werd een beschermd monumentaal pand gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Het classicistische siergebouw in het hart van het oude centrum van Pécs is volledig herbouwd en gemoderniseerd in 2013 en ligt in een spectaculaire monumentale, historische omgeving. Bijvoorbeeld de van oorsprong Romaanse dom St.-Petrus (11de–12de eeuw), een drieschepige basiliek met vier torens en een middeleeuwse crypte. De woning is bereikbaar via de boulevard. Bij binnenkomst komen we terecht in een intiem en gezellig binnenplaatsje.

Het interieur van het gerenoveerde huis harmonieert perfect met de buitenkant. De gekozen materialen, tegels, sanitair en op maat gemaakte meubels hebben de hoogste kwaliteit, gemaakt door erkende vakmensen. Een echte zeldzaamheid, een subtiel gepolijst juweel.

De ingang van het huis leidt naar de hal (4,75 m²), van waaruit we de sauna (2 m²), de badkamer (3,96 m²) en de opslagruimte (1,17 m²). De weg leidt naar de woonkamer (29,2 m²). Via imposante trappenhuis bereikt u de bovenverdieping. Daar bevindt zich de eetkamer (15,19 m²), de slaapkamer (12,18 m²) en de keuken (10,99 m²). Vanuit de keuken kom je op een klein balkon met een fascinerend uitzicht op het bisschoppelijk paleis. Tevens vindt u op deze verdieping een 2e badkamer met ligbad (3,75 m²).

Een verdieping hoger komt u terecht op de zolder. Via een hal (15,31 m²), komt u terecht in een kamer die nu fungeert als garderobe (19,74 m²) en de installatie ruimte waar zich o.a. de boiler bevindt (14,23 m²).

€ 189.000,-